De la vis la realitate e nevoie de doar câțiva pași.

Dacă “Zâna cea bună” ne-ar ajuta cu îndeplinirea dorințelor, mulți dintre noi nu am ști ce să cerem sau în ce direcție să ne îndreptăm. Există soluții, însă, care ne pot îndruma. Voluntarii JCI Cluj, o organizație care își propune să vină cu schimbări pozitive în comunitate, caută noi membri alături de care să construiască cele mai îndrăznețe visuri și organizează un eveniment tocmai despre voluntariat, comunitate și… dream management.

„Ne place să spunem că JCI este un playground pentru noi și pentru voluntarii noștri. Ne oferă contextul și resursele necesare pentru ca orice vis pe care îl avem legat de implicarea în comunitate să îl transformăm în realitate. Visurile noastre sunt dintre cele mai diverse… ne place să privim în jurul nostru și să identificăm problemele de care ne lovim cu toții și ulterior cu entuziasmul colegilor reușim să aducem un impact. Și pe de altă parte primim în schimb șansa de a crește, de a evolua. Iar încrederea pe care o dobândim și mulțumirea că am reușit să facem un lucru bun nu fca decât să ne ajute ulterior să ne ajute să ne îndeplinim și alte visuri, poate pe plan profesional sau personal”, a explicat, pentru EBS Radio, Roxana Buta – vicepreședinte JCI Cluj.

 

Exercițiile inspirate de cercetări din domeniul psihologiei pozitive și neuroștiințelor pot fi niște instrumente de mare ajutor atunci când ne întrebăm care este visul nostru și cum îl putem realiza. Anca Brășfălean a stat de vorbă și cu Mirela Oprea, fondatoarea unui program de dream management, care ne explică modul în care îi ajută pe curioși să adreseze întrebările potrivite și să găsească cele mai bune soluții pentru a-și construi visul.

Evenimentul care ne ajută să ne formăm o idee despre cum transformăm visurile în realitate se va desfășura online luni, 22 martie, pe pagina de Facebok a organizației JCI Cluj.

JCI Cluj face parte din rețeaua mondială Junior Chamber International care numără 200.000 de tineri din 5.000 de orașe, uniți de dorința de implicare și formare continuă.

 

Disclaimer: Opiniile și viziunile exprimate de invitații EBS Radio le aparțin în totalitate și nu reprezintă în mod obligatoriu direcția editorială EBS Radio. EBS Radio este fidel principiilor libertății de expresie care include dreptul publicului de a avea acces inclusiv la materiale, informați, idei și conținut ce poate fi considerat controversat, fără încălcarea legilor în vigoare.

Ne poți asculta și aici: