AUDIO | Deschiderea școlilor, un scenariu posibil. Marinela Marc: „Trebuie să se permită, în funcție de situația epidemiologică, revenirea la scenariile de la începutul anului școlar”

Redeschiderea școlilor, din 8 februarie, ar trebui să fie permisă acolo unde rata incidenței cazurilor este una scăzută. Asta consideră șefa Inspectoratului Școlar Județean Cluj, Marinela Marc.

Potrivit acesteia, revenirea la scenariile de funcționare, clasic, hibrid și online, în funcție de evoluția epidemiologică la nivel local și județean, este soluția optimă pentru reluarea activității elevilor începând din semestrul II.

Chiar dacă se va face doar gradual, începând cu ciclul primar, reluarea cursurilor în format clasic ar trebui să aibă loc, sigur, în funcție de evoluția epidemiologică locală, spune Marinela Marc, pe care o puteți asculta aici:

 

Toți elevii și preșcolarii din grădinițe învață exclusiv online din data de 9 noiembrie 2020, pe fondul creștereii accentuate a cazurilor de Covid-19 din acea perioadă. Asta după ce, inițial, la debutul noului anul școlar au existat 3 scenarii de funcționare ale școlilor, în funcție de incidența cazurilor în fiecare localitate.

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: