AUDIO | Diana Buluga, despre un nou proiect Create.Act.Enjoy. Puteți ajuta bolnavii din spitale din confortul propriului cămin

Cei de la asociația Create.Act.Enjoy lucrează la o „ediție specială” a programului Terapie prin artă. Pentru a le ridica moralul celor aflați pe patul de suferință, au nevoie de oameni inimoși care vor să ajute.

Actrița Diana Buluga a vorbit la EBS Radio despre acest nou proiect, care este, de fapt, unul mai vechi, dar va îmbrăca o haină nouă din cauza situației în care ne aflăm. Practic, programul Rudă pentru o zi se va muta pe telefon, dar este nevoie de voluntari, iar aceștia pot fi de oriunde din țară.

„Le vom solicita ajutorul doar în weekend-uri pentru programul Rudă pentru o zi, care până anul acesta se întâmpla fizic, era vorba de vizite în saloane, la acei pacienți internați pe perioade foarte lungi. Anul acesta am tranformat vizitele fizice în conversații la telefon”, spune Diana Buluga.

Va fi o provocare, chiar dacă este mai comod, conversația urmând să aibă loc din confortul casei voluntarului. Iar dacă aceștia au rețineri și cred că nu se vor descurca, nu trebuie să își facă probleme.

„Va avea loc un training online pentru voluntari. Vor afla care este protocolul și vor fi pregătiți pentru cazul în care ar putea rămâne fără inspirație”, spune Diana Buluga care, actriță fiind, știe că e mult mai greu să transmiți emoția în momentul în care nu mai ai contactul fizic.

Asistentele din cele cinci spitale clujene care fac parte din proiect vor fi cele care vor intermedia legătura, vor recomanda pacienții, iar voluntarii vor suna sâmbătă sau duminică, să stea de vorbă cu pacientul respectiv.

Mai multe despre acest proiect, dar și alte programe ale asociației, care nu se oprește nici pe timp de pandemie, aflați din interviul pe care Diana Buluga i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: Facebook/Diana Buluga

Ne poți asculta și aici: