AUDIO | Dirijorul Tiberiu Soare: „Eu ascult foarte multă muzică și cu ochii”

Dirijorul Tiberiu Soare a vorbit la EBS Radio despre un nou proiect, derulat la Academia de Muzică din Cluj, dar și despre hobby-ul său – muzica.

Tiberiu Soare se află la Cluj, unde alături de cei de la Academia de Muzică „Gheorghe Dima” lucrează la un CD pe care el îl consideră special.

Este vorba de un CD pe care vor fi imprimate creații ale discipolilor marelui Cornel Țăranu, care a „crescut” generații de compozitori.

„Noi, muzicienii, ne bucurăm că facem totuși ceva, chiar dacă în formule mici, camerale… Acum nu e vorba de dirijat, cât de o coordonare muzicală pe care o realizez la studioul Academiei”, spune dirijorul Tiberiu Soare.

El spune că e în continuare surprins de muzică. „Mă surprind foarte multe lucruri. Eu nu ascult muzică doar prin mijloace de înregistrare și redare, eu ascult foarte multă muzică și cu ochii, pentru că citesc foarte multe partituri”, a spus el.

Hobby-ul lui? Ei bine, e tot muzica și ascultă, în principal, rock, „dar rock metal”. Ascultă Metallica, a avut o perioadă de Iron Maiden și îi plac mult cei de Slayer și Sepultura.

Dar mai multe despre muzică aflați din interviul pe care dirijorul Tiberiu Soare i l-a acordat lui Tiberiu Crișan la emisiunea WakeUp Cluj.

 

Sursa foto: Wikipedia/ Razvan Socol

 

Ne poți asculta si aici: