AUDIO | Doru Ionescu, despre proiectul Rock în carantină: „Aduce împreună muzicieni care nu s-ar fi întâlnit niciodată”

Cronicarul muzical Doru Ionescu povestește la EBS Radio despre proiectele născute în carantină și despre munca sa, pusă în slujba restituirilor culturale obligatorii.

Doru Ionescu este cel mai important cronicar muzical al ultimelor două decenii în România. Are peste 20 de cărți scrise și câteva zeci de emisiuni realizate la TVR, emisiuni despre muzica și personalitățile folkului, popului, jazzului și rockului din Romania anilor ’60-’70.

„E complicat să umbli prin hățișurile arhivelor, dacă ar fi să te raportezi la cele oficiale. E foarte important să căutăm și în arhivele private, acolo unde Phoenix, de exemplu, puteau fi văzuți în filmările din anii ’70 cu plete, nu doar cu părul scurt așa cum apăreau în filmările TVR”, spune Doru Ionescu despre munca lui de cercetare.

În carantină spune că a revenit asupra lucrurilor pe care, ca mulți alții, le amâna.

„Este acest proiect ‘Rock în carantină’, care nu ar fi apărut fără să fim în carantină. Sunt piese din istorie, nu neapărat piesa în sine, cât trupa respectivă, care a însemnat ceva în istoria rockului românesc. Iar ideea e de a le reface cu muzicienii din prezent, care sunt din mai multe generații”, spune Doru Ionescu.

Și e foarte interesant ce se întamplă pentru că acest proiect aduce împreună muzicieni care nu doar că trăiesc în țări diferite, ci chiar pe continente diferite și care nu s-ar fi întâlnit niciodată.

Ascultați aici interviul integral pe care Doru Ionesu i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Sursa foto: Facebook

X
X
X