Corina Pîrvu de la centrul Royal Charis Academy a vorbit la EBS Radio despre faptul că trebuie să ne adaptăm mereu și necesitatea ca cei mici să se întoarcă în colectivitate după 15 mai.
Royal Charis Academy este un centru educativ privat, cu rol de gradiniță, care este acum nevoit să se reinventeze pentru a face față vremurilor pe care le trăim. După ce copiii au fost nevoiți să rămână acasă, Corina Pîrvu a venit cu o inițiativă inedită – o carte audio pentru cei mici.
Corina Pîrvu spune că trebuie sa ne adaptăm mereu, iar situația în care ne aflăm acum le-a stârnit și celor de la centru creativitatea. Iar educatoarele au narat pentru copii „Povestea unei colivii”.
„M-am gândit să o lecturez eu, dar mi-am spus ‘ce ar fi să implic mai multe persoane’ și chiar educatoarele, și să-i rugăm pe copii să ghicească care este vocea educatorei lor, să o facem cât mai interesant și mai captivant”, a spus Corina Pîrvu.
Ea nu și-a implicat dor colegii în această poveste, ci și familia, iar reacția celor mici a fost neașteptată.
„Toți copilașii și-au recunoscut ‘miss’-ele și au fost foarte încântați. Părinții ne-au spus că efectiv cu lacrimi în ochi au urmărit, au audiat povestea și au fost cuprinși de nostalgie atât copilașii, cât și părinții lor. Și au spus că le este dor de normalitatea de dinainte”, a povestit Corina Pîrv.
Nevoia te învață, așa că educatoarele au învățat și ele să filmeze și să editeze lecțiile care ar trebui predate și au întâlniri pe Zoom cu cei mici, iar copiii abia așteaptă să se vadă unii pe alții. Un lucru benefic pentru copii pentru că, spune Corina Pîrv, ei au nevoie de apartenență și își doresc foarte mult să-și vadă colegii.
Ea a vorbit la EBS Radio și despre această perioadă, care este foarte grea pentru învățământul privat.
„Ce facem noi e un gen de învățământ informal, alternativ, care nu are nicio susținere din partea statului. Calitatea serviciilor noastre va stabili dacă vom mai rămâne sau nu pe piață. Cel mai mare obscol e imposibilitatea de a ne vedea cu copiii. Noi lucram cu copii mici, preșcolar, e altceva să predai online copiilor de vârstă mică, mai ales că noi nu promovăm în mod normal consumul media pentru copiii atât de mici, ci un stil de viață sănătos, afară în natură, interacționând unii cu alții”, a mai spus Corina Pîrv.
Ea face și o pledoarie pentru întorcerea în comunitate a copiilor după data de 15 mai, mai ales că sănătatea celor mici are de a face și cu sănătatea lor emoțională.
„Părinții abia așteaptă să-și trimită copiii la centru pentru că îi știu în siguranță. Chiar și în perioadele cu epidemii obișnuite de gripă, viroze, varicelă, în cadrul centrului ereau foarte puține cazuri, tocmai datorită standardelor foarte înalte de igienizare. Și îi încurăjam pe părinți să îi țină pe copii acasă la aparariția primelor simptome de boală”, spune Corina Pîrv, care a precizat că în centru grupele au maximum 10 copii.
Mai multe despre Povestea Coliviei, dar și despre întoarcerea copiilor în grădinițe și școli și ce poți să înveți dintr-o criză ca cea pe care o traversăm aflați din interviul pe care Corina Pîrv i l-a acordat Ancăi Brășfălean.
Sursa foto: Royal Charis Academy