AUDIO | Emil Boc: „Această criză poate fi șansa relansării modernizării economice a României”

Primarul Emil Boc a vorbit la EBS Radio despre cât de afectat este orașul din cauza pandemiei de Covid-19 și faptul că se lucrează la o strategie pentru revenirea Clujului din punct de vedere economic și social.

Clujenii au adunat rândurile ca să treacă peste criza provocată de pandemia de Covid-19. Iar criza sanitară este urmată îndeaproape de cea economică. Primăria s-a implicat în toate domeniile, inclusiv pentru a facilita accesul elevilor la învățământul online.

„Sunt mândru de faptul că clujenii au dat dovadă de înaltă responsabilitate, de simț civic, și am avut și avem situație sub control…Vor fi ecourile acestei pandemii încă un an, un an și jumătate, până când va apărea vaccinul, și va trebui să conviețuim cu această bestie, dar trebuie să știm că o controlăm”, a spus Emil Boc la EBS Radio.

Primarul a vorbit și despre sectoarele economice afectat grav de această pandemie, dar este încrezător că în tot răul este un bine.

„Această criză poate fi șansa relansării modernizării economice a Românei și a marilor proiecte de infrastructură. De ce? Pentru că am scăpat de chingile deficitului… acum este permisă ieșirea din aceste chingi, important este să gândești cu inteligență și să investești acum în domenii strategice care ne vor aduce competitivitate, și anume de a susține la Cluj această industrie extraordinară care este inovarea și IT-ul. Pe de altă parte de a susține mari proiecte de infrastructură. Doar la Cluj sunt proiecte de 3 miliarde de euro, așa, dacă ne uităm din avion…”, a mai spus Emil Boc.

La Cluj, există un impact asupra bugetului de aproximativ 7,5 milioane de euro până acum. O nouă evaluare va fi făcută la 30 iunie, dar, spune primarul, partea bună este că nu au fost oprite marile lucrări de infrastructură, ba chiar au fost accelerate. Lucrurile nu vor mai fi la fel când vom ieși din această pandemie, iar la Cluj se lucrează acum la o strategie pentru viitor.

„Lucrăm cu Facultatea de Științe Politice de la UBB la un plan ‘after’ – prima zi după coronavirus – dar și de gestionare a acestei crize. Pe baza unei cercetări făcute de specialiști, analizăm sector cu sector, element cu element, pentru a ști cum reevaluăm strategia Clujului pentru a ne menține competitivitatea, atractivitatea și locul pe are l-am câștgat în lume”, a mai spus primarul.

Mai mult despre situația economică a Clujului, industria de evenimente care aduce bani orașului, dar și ce-i lipsește cel mai mult în aceste zile lui Emil Boc, aflați din interviul pe care i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

X
X
X