AUDIO | Fady Chreih: „Mă aștept ca medicina să fie mai scumpă”

Fady Chreih, CEO al reţelei de sănătate Regina Maria, a vorbit la EBS Radio despre noile provocări aduse de pandemie și impactul acesteia în sistemul medical.

Sistemul sanitar public și privat din România a trebuit să se adapteze rapid noilor reguli dictate de un virus cu care nu ne-am mai întâlnit. Excepție nu a făcut nici rețeaua privată de sănătate Regina Maria, care s-a văzut în fața unui „nou normal”. Care nu a însemnat doar siguranță pentru personalul medical și pacienți, ci și implicare.

„De la declanșarea pandemiei, foarte mulți am încercat să ne implicăm acolo unde am putut. Noi ne-am implicat unde a fost cea mai mare nevoie, aceea de servicii de laborator. Am considerat că este extrem de important să punem gratuit la dispoziția cadrelor medicale, a pacienților, testare specifică de diagnostic. Și pe toată perioada stării de urgență, numai în Cluj am avut peste 2.400 de medici și asistenți din nouă spitale și instituții medicale de stat, care au primit suport complet gratuit”, a spus Fady Chreih.

Efectele pandemiei se vor vedea pe termen mediu în întreg sistemul sanitar, nu doar în cel privat, spune CEO-ul reţelei de sănătate Regina Maria.

„Mă aștept ca medicina să fie mai scumpă, din păcate. Asigurarea circuitelor și a siguranței paciențior și a personalului medical, cel puțin în următoarele 18 luni, din perspectivă Covid, face ca medicina să devină mai scumpă. Și atunci cred că avem o obligație și o prioritate de a găsi o metodă de a ține costurile sub control, în condiții de siguranță deplină”, a mai spus Fady Chreih.

Aflați mai multe din interviul pe care Fady Chreih i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

Sursa foto: Facebook/Fady Chreih

 

Ne poți asculta și aici: