AUDIO | Fotografiile nefăcute, care pot fi totuși văzute

Muzeul fotografiilor nefăcute și-a deschis porțile la Cluj. Iar cea de a doua ediție aduce și povești ale unor fotografi din alte țări.

Imagine de la prima ediție a acestui eveniment. Sursa: Fotopia Collective Festival.

 

Fotograful Călin Ilea, care organizează acest eveniment, a povestit la EBS Radio cum s-a născut această idee care poate părea ciudată, adică să expui niște fotografii care nu au fost făcute niciodată.

„Totul a pornit de la o idee a lui Dorel Găină, mai bine zis de la o discuție avută cu el și alți fotografi la o bere, despre ce fotografii ne-au scăpat. Am observat ca sunt povești foarte interesante și variate și am considerat că aceste povești pot să fie un vehiul de învățare și un vehicul pentru a acoperi lumea fotografilor. Am luat aceste povești, le-am adunat de la mai mulți fotografi și le-am trimis unor ilustratoare. Ele au preluat aceste povești și le-au oferit propria abordare artistică”, a spus Călin Ilea.

Expoziția s-a deschis azi, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și poate fi vizitată până în 25 octombrie.

Care sunt motivele pentru care unii fotografi nu fac pozele, chiar dacă ar vrea, și ce putem învăța din poveștile lor, aflați din discuția pe care Călin Ilea a avut-o cu Tiberiu Crișan în emisiunea WakeUp Cluj.

 

Cum este această această experiență, aflați de la Oana Pop, fotograf, ilustratoarea Maria Surducan și Remus Țiplea, care este tot fotograf, și care au stat de vorbă cu Anca Brășfălean în Tête-à-tête.

 

Ne poți asculta și aici: