AUDIO | Gastronomul Mircea Groza ne spune secretele celei mai bune fripturi de Crăciun

Friptura de Crăciun este preparatul culinar care nu trebuie să lipsească de la masa din această seară. Este recomandarea specialistului gastronom Mircea Groza, care spune că acest preparat trebuie să conțină atât carne afumată, cât și carne proaspătă.

Friptura de Crăciun se face cu… răbdare, nu sunt necesare ingrediente suplimentare, iar la final cimbrul poate înlocui sarea, spune Mircea Groza, care ne explică mai jos cum să o facem:

 

Friptura delicioasă merită să fie însoțită de o garnitură pe măsură, explică specialistul gastronom Mircea Groza:

 

Pentru ca meniul să fie complet, preparatul se servește cu varză murată, tăiată mărunt, și apoi presărată cu ulei și boia dulce. Aceasta poate fi înlocuită și cu un pahar de „moare”, zeama verzei, dar la nevoie și cu alte murături din gospodărie. În privința băuturii, vinul de „butuc”, de la țară, este cea mai potrivită recomandare pentru asezonarea preparatului.

Friptura de Crăciun mai este numită și „de iarnă”, deoarece datorită savorii speciale, cei care o prepară sunt tentați să o gătească de mai multe ori pe parcursul sărbătorilor.

Pe masa din această seară merită să își facă loc și alte produse specifice perioadei, precum cârnațul afumat, jumările, dar și cozonacul și prăjiturile, pe cât posibil tradiționale și ele, precum mălaiul dulce.

Ovidiu Cornea

 

Foto: Facebook/Mircea Groza

 

Ne poți asculta și aici: