AUDIO | Gina Butiuc, consultant de imagine: „Atunci când emitem o judecată despre altcineva este mai degrabă despre noi”

Gina Butiuc a vorbit la EBS Radio despre imagine, care este importantă în orice moment, pentru că ne definește.

(Foto: Gina Butiuc / Facebook)

 

Imaginea noastră este importantă chiar și în vremuri mai tulburi, ca cele pe care le trăim acum. Poate nu ne mai vedem atât de des cu alții, dar pe noi ne vedem.

„Imaginea e un factor care aduce încredere în propria persoană, ne definește, e o formă de validare și autovalidare și ne dă o imagine frumoasă, placută, îngrijită, ne dă un sentiment de bine. Pe de altă parte, o imagine îngrijită și plăcută transmite despre noi mesajul de disciplină, rigoare, ordine în gânduri, profesionalism, competență, iar chiar dacă în perioada aceasta raporturile sociale s-au reformulat, ele nu lipsesc cu desăvârșire fiindcă, în continuare, interacționăm cu ceilalți în plan profesional, inclusiv prin platformele de comunicare online, și nu putem să ne abatem de la a fi preocupați de propria imagine”, spune Gina Butiuc.

Este adevărat. Femeile trebuie să lucreze cu mai multe elemente decât bărbații, atunci când este vorba de imaginea personală.

„Dacă vorbim de imaginea omului public, am putea să spune că bărbații au un ușor avantaj, prin prisma faptului că mai degrabă este așteptat ca un bărbat să fie o persoană publică, iar o femeie, pentru a accede la o anumită poziție, întâi trebuie să confirme. Și atunci femeia este mai ușor de discreditat din cauza imaginii”, a mai spus Gina Butiuc.

Nimeni nu vrea sa pară mai bătrân ci, din contră, mai tânăr. Dar cum pot, de exemplu femeile să mențină echilibrul, să își definească imaginea și stilul vestimentar.

„Dacă te ajută constituția, forma fizică în care te afli, la 50 de ani poți să te îmbraci ca la 30 de ani, dar în niciun caz ca la 18 ani. Dincolo de fizic mai intervine în discuție și chipul și aici poți să cazi destul de ușor în ridicol. Dacă la 60 de ani îți împletești codițe și o să iei o fustă scurtă, largă, în stilul școlăresc, nu te întinerește ci, dimptrivă, atrage atenția asupra unor complexe pe care le ai și asupra sentimentului că pierzi lupta cu timpul”, a mai spus Gina Butiuc.

Află mai multe despre imaginea personală sau despre greșeli vestimentare din interviul pe care Gina Butiuc i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

X
X
X