AUDIO | Treizeci de centre de vaccinare vor funcționa în județul Cluj, în spații medicale dar și în săli de sport

Treizeci de centre de vaccinare vor funcționa în județul Cluj. Cele mai multe dintre acestea vor fi în Cluj-Napoca, în structuri spitalicești, dar și în săli de sport ale unităților de învățământ.

Centre de vaccinare vor fi amenajate și în restul orașelor din județ, dar și în comune precum Florești, Baciu, Mociu sau Călățele:

„În Cluj-Napoca avem și CD-ul de pe Moților și ambulatoriul CFR de pe strada Câmpeni, dar vom avea și săli de sport ale unităților de învățământ, pentru că este o recomandare a celor care se ocupă la nivel național de vaccinare, să avem și structuri de acest gen care permit fluxuri mai ușor de realizat acolo, pentru că se fac din structuri modulare și permit zone de așteptare mai generoase, inclusiv înainte și după vaccinare. Vorbim de spații care trebuie să funcționeze în forma aceasta șase luni. Chiar dacă procesul de învățământ, să sperăm, va fi reluat cât mai curând, în sistemul clasic, față în față, probabil că sălile de sport nu vor fi folosite deocamdată și atunci vor putea fi utilizate ca centre de vaccinare”, a declarat pentru EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

Acesta a precizat că echipele care vor asigura vaccinarea sunt în curs de constituire, urmând să fie alcătuite din mai multe categorii de personal medical, dar și voluntari.

Ascultați mai jos declarația prefectului pe această temă:

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

Ne poți asculta și aici: