AUDIO | „În fiecare dintre noi există puterea de a merge mai departe, de a fi mai bun”, spune artistul clujean Sandy Deac, la EBS Radio

Trupa „Desperado” și Gențiana au lansat piesa „Aș iubi mai mult” în perioada aceasta, în care pandemia ne-a făcut pe toți să ne uităm mai mult înspre noi înșine, iar pe cei de la „Desperado” să creeze multă muzică.

(Sandy Deac / Facebook)

 

„E o piesă despre ce ar fi putut fi viața și despre șanse, regrete sau împăcări. /…/ Perioada aceasta m-a determinat să reflectez puțin la ce se întâmplă în jurul meu și mi-am găsit o liniște și un echilibru sufletesc destul de adânci. Și am fost extraordinar de inspirat pentru că am avut timp să mă concentrez la muzică”, a povesti Sandy Deac la EBS Radio.

„Mi-au venit foarte multe idei pe care le-am pus pe muzică și am reușit să strângem un material destul de mare, iar pe colegii mei ,care la început au fost puțin mai ’în reluare’, nu îi mai pot opri, și lucrăm la foc automat.”

Zâna ce bună

Sandy Deac face parte, printre altele, din proiectul „Desperado”, dar și din trupa–tribut „Speak Floyd”. Aici lucrează cu Gențiana (Gențiana Ganea), o artistă despre care spune că nu putea deveni, în noua piesă „Desperado”, altcineva decât Zâna cea bună, date fiind talentul, pasiunea, seriozitate și profesionalismul de care dă dovadă.

„Pandemia a oferit răgazul reflexiei, al gândului la ce ar fi putut fi, la ce ai făcut bun și ce ai fi putut îmbunătăți dacă ți-ar mai fi dat cineva o șansa. Am ajuns la concluzia că aș face tot același lucru ca până acum, doar cu niște mici ajustări, iar Gențiana este pe post de ‘Zâna bună’ care apare în somn și vrea să îți îndeplinească ce dorință vrei: să șteargă ce te-a durut, să te facă să uiți necazurile. Concluzia piesei este că în fiecare dintre noi există puterea de a merge mai departe, de a fi mai buni”, explică Sandy Deac noua piesă, „Aș iubi mai mult”.

Noul album

Piesa va fi parte a viitorului album „Desperado”. „Încă se vând albume, oamenii cumpără la concerte. Sigur că nu mai e cum era, dar un album e o carte de vizită. Sigur ca suntem și pe platformele online, dar eu mă încăpățânez să facem și albume fizice și un vinil. Cu asta rămâi în viață. Vreau să pot spune: uite, asta am lăsat eu pe planeta Pamânt”.

Ascultați aici discuția lui Sandy Deac cu Tudor Runcanu și noua piesă „Desperado”, „Aș iubi mai mult”: