AUDIO | Încep exproprierile pentru modernizarea Căii Moților, Căii Mănăștur și a străzii Mărginașă, un proiect care va descongestiona traficul în oraș

Pot începe exproprierile pentru transformarea zonei din jurul intersecției Calea Mănăștur – Calea Moților. Consiliul Local a aprobat demararea procedurilor și alocarea unui buget de peste 9,2 milioane de lei pentru despăgubirea a 48 de proprietari.

Practic este vorba de exproprierea a 25 de imobile în domeniul privat și a altor 23 aflate în domeniul public.

Planul de modernizare a intersecției prevede patru benzi de circulație auto, la care se vor adăuga piste de biciclete, respectiv trotuare de câte 2 metri. Modificările vor fi aplicate pe tronsonul cuprins între intersecțiile cu străzile Câmpului, respectiv Clincilor, una din cele mai tranzitate zone din oraș.

De asemenea va fi realizat un drum de legătură directă dinspre strada Uzinei Electrice spre Calea Moților și strada Mărginașă, prin realizarea unui pod pe Canalul Morii, pe strada Oțetului, respectiv lărgirea străzii Mărginașă. Proiectul va costa în total, cu exproprieri și execuția propriu-zisă, aproape 10 milioane de euro, potrivit Primarului Emil Boc, pe care îl puteți asculta aici:

 

Intersecția Calea Mănăștur – Calea Moților era tranzitată, la orele de vârf, de peste 3.000 de autovehicule pe oră, pe un singur sens. După realizarea exproprierilor, va fi aprobat noul plan urbanistic al zonei, urmând să fie lansată licitația de proiectare și execuție.

 

Ne poți asculta și aici: