AUDIO | Locurile de joacă din oraș ar putea suferi transformări. Consilierii locali vor spații pentru copii de toate vârstele și cât mai puțin mobilier de plastic

Toate cele aproximativ 300 de locuri de joacă din Cluj-Napoca trebuie modernizate și adaptate, astfel încât de ele să se bucure copiii de toate vârstele.

Mai mulți consilieri locali au realizat o hartă digitală a parcurilor de joacă în aer liber din oraș, iar săptămâna viitoare aceștia vor iniția o campanie de îmbunătățire a infrastructurii din aceste spații.

Consilierul Adriana Cristian, inițiatoarea acestui proiect, spune că orașul stă bine pe zona de tinerert, dar foarte prost dacă e să ne gândim la infrastructura pentru părinți. Ce presupune acest proiect aflați de la Adriana Cristea:

 

Autoritățile locale au lansat recent o licitație pentru întreținerea locurilor de joacă și a spațiilor verzi din oraș. Valoarea contractului, care se întinde pe o perioadă de 4 ani, se apropie de 200 de milioane de lei.

Sunt peste 300 de spații de joacă în Cluj-Napoca, iar acesta este motivul pentru care valoarea contractului este atât de mare, spune Dan Tarcea, pe care îl puteți asculta aici:

 

În Cluj-Napoca, cel mai nou spațiu de joacă a fost inaugurat anul trecut, în cadrul parcului Între Lacuri (foto), modernizat cu bani europeni.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: