AUDIO | Maratonistul Vlad Crișan Pop vrea să se întoarcă la 6633 Arctic Ultra pentru a oferi încă 100 de burse copiilor magici care luptă cu boala

Vlad Crișan Pop a vorbit la EBS Radio despre bursele MagiCamp și ce a învățat de la copiii care înfruntă cea mai teribilă boală.

Vlad Crișan Pop, coordonator al MagiCamp Cluj, se pregătește să se întoarcă anul viitor la ultramaratonul 6633 Arctic Ultra, unde a alergat și anul trecut pentru copiii care luptă cu cancerul. În 2021 va alerga toți cei 620 de kilometri.

„Copiii au fost inspirația mea. În tabăra MagiCamp de la Brănești am întâlnt o fetiță al cărei vis este să devină medic, să ajute alți copii și pentru că ea este bine acuma, vrea să dea înapoi altor copii care trec prin aceeași experiență. Familia ei nu a avut posibilități materiale și atunci am zis ce fain ar fi să creăm niște burse educaționale care să-i ajute pe copii să meargă la medicină, să meargă la facultatea la care-și doresc, să prindă aripi, pentru că dacă investim în copii, investim în următoarea generație care va schimba lucrurile”, spune Vlad Crișan Pop.

Campania de anul trecut a fost un succes. El a participat la cursa scurta, cea de 193 de kilometri, a 6633 Arctic Ultra. Iar din luna ianuarie a acestui an 100 de copii primesc o bursă lunară de câte 500 de lei.

„E o bursă pe care o oferim timp de un an, adică pentru fiecare copil câte 6.000 de lei, astfel încât, în pregătirea lor pentru Capacitate sau Bacalaureat să aibă bursa pentru cărți, meditații și tot ce au nevoie ca să aibă rezultate bune”, a mai spus Vlad Crișan Pop.

Astfel, Vlad se pregătește să se întoarcă la maratonul 6633 Arctic Ultra în 2021 ca să mai poată oferi burse pentru încă 100 de copii.

De ce ar alerga cineva pe gheață chiar și la -50 de grade Celsius, ne spune Vlad Crișan Pop:

„Asta a fost lecția pe care am învăța-o de la copii: este un dar să fii sănătos, o binecuvântare să poți să alergi, să ai două mâni, două poiciore, să poți să mergi la muncă sau să ai o familie. Pentru că alți copii sau alte persoane de la Oncologie își doresc asta. Este în puterea mea să fac lucrul acesta pentru ei și atâta timp cât mă vor duce picioarele, chiar dacă trebuie să mă târăsc până la finish, o voi face pentru copii”, a mai spus Vlad Crișan Pop.

Cum se pregătește maratonistul clujean Vlad Crișan Pop, dar si cum puteți să îi ajutați pe copii, aflați din interviul pe care i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: Facebook/Vlad Crișan Pop

 

Ne poți asculta și aici: