AUDIO | Marian Râlea și magia poveștilor românești

Îndrăgitul „magician” Marian Râlea nu a stat deoparte pe perioada izolării și le-a adus copiilor de toate vârstele povești rare românești.

Magia are putere și online. Asta spune actorul Marian Râlea la EBS Radio, unde vorbește despre proiectul lui pe timp de pandemie.

S-a gândit la „noua magie” pentru că toată lumea are nevoie de poveste.

„M-am gândit când a început boala asta că ar fi bine să le spun copiilor povești. Așa am făcut niște povești magice, le-am filmat cu telefonul… important e să le asculte, împreună cu părinții”, spune Marian Râlea.

Artistul spune poveștile românești ale marilor culegători de folclor pe YouTube și le-a ales pentru că le îndrăgește cu adevărat.

„Îmi plac foarte mult poveștile noastre, sunt îndrăgostit de ele, de toată mitologia românească și cred că avem nevoie de ea. Asta înseamnă universalitatea noastră”, spune Marian Râlea.

Iar copiilor le face plăcere să le asculte, mai ales că au parte și de un mic premiu.

„Copiilor le plac poveștile românești pentru că nu sunt cunoscute și ce e nou îi atrage. În plus participă și părinții…Fiecare poveste are câte o ghicitoare și totul devine alternativ”, a mai spus Marian Râlea la EBS Radio.

Mai multe despre acest proiect, dar și ce l-a mișcat pe Magician în această perioadă aflați din interviul pe care i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto Facebook

 

Ne poți asculta și aici: