AUDIO | Marius Moga, Someș Delivery: „Prin mici corecții pe care le aplicăm în viața noastră, putem să reducem poluarea râurilor”

Marius Moga, membru al inițiativei Someș Delivery a vorbit la EBS Radio despre Ghidul de mici gesturi pe care le putem face pentru a proteja râul care traversează orașul.

Cei de la Someș Delivery au elaborat un Ghid de mici gesturi pentru Someș, un proiect prin care învățăm cum să protejăm râul ca să putem „profita” mai mult de el.

Ghidul cuprinde sfaturi despre cum putem să adoptăm un segment al râului Someșul Mic și „gesturi” pe care le putem face ca să îl protejăm, respectiv să strângem gunoaiele și să reducem risipa alimentară sau consumul de apă de acasă.

„Este o diferită abordare prin care am încercat să aducem câteva gesturi simple care pot să ducă, prin mici corecții pe care le aplicăm în viața noastră de zi cu zi, la reducerea, de fapt, a poluării râurilor. Pentru că multe lucruri sunt legate foarte mult de modul nostru de viață”, spune Marius Moga.

Ghidul are un scop simpul, să facă mediul mai frumos și aerul mai respirabil.

„Până la urmă, felul în care ne folosim râul și felul în care ne bucurăm de prezenta lui și cadrul natural de acolo ne afectează în mod direct viața și felul în care trăim. Calitatea vieții crește cu cât suntem expuși la un mediu natural cât mai bogat și ăsta e un factor pe care îl avem și pe care îl produce prezența râului în oraș”, a mai spus Marius Moga.

Mai multe despre acest ghid aflați din interviul pe care Marius Moga i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête.

 

De asemenea, astăzi, de la ora 18.00, are loc o dezbatere despre modul în care integrăm râul în comunitate, iar Marius Moga ne spune mai multe:

 

Foto: Facebook/ Miruna Moldovan, Someș Delivery 2019

 

Ne poți asculta și aici: