AUDIO | Maryliss, „Copil, măcar o zi”

Artista Maria Avramescu, cunoscută pe scenă drept Maryliss, a vorbit la EBS Radio despre felul în care noile sale demersuri creative se regăsesc în proiectele actuale și despre avantajele perioadei de pandemie în care izolarea i-a oferit mai mult timp pentru a compune.

 

Am stat de vorbă cu Maryliss în săptămâna dedicată copiilor, cea care a început cu Ziua lor, 1 iunie, și în care ne-am amintit cu toții de copilărie. Piesa „Copil, măcar o zi”, compusă de Maryliss, transpune nostalgia adusă de amintirile din copilărie. „Îmi place să mă inspir din propriile mele trăiri, iar acestea au fost, într-o zi, sentimentele mele despre perioada copilăriei”, povestește artista. E acea nostalgie „bună”, ne asigură ea. 🙂

Vocea României

Maryliss a început să se ocupe mai mult de creație după participarea, în 2016, la „Vocea României”. „O experiență care mi-a prins foarte bine în primul rând pentru că am cunoscut foarte mulți oameni din domeniu. Mi-am făcut prieteni, am văzut cum e lucrul dincolo de ‚baricadă’, dincolo de ‚sticlă’, am văzut ce se întâmplă și îmi aduc aminte că am venit foarte entuziasmată după experiența la ’Vocea României’. Practic, de atunci am început să mă concentrez foarte mult pe compus”, povestește ea. Compoziția a rămas până acum lucrul asupra căruia vrea să se concentreze și continuă să o facă. „Linia melodică și textul eu mi le compun, pe partea de producție suntem o echipă”.

Perioada pandemiei a fost una în care Maryliss a găsit răgaz pentru creație. Rămâne prudentă și stă acasă, dar e pozitivă: „În perioada aceasta creația a mers foarte bine, chiar ne-a prins bine nouă, artiștilor, pentru că am avut timp să ne ocupăm de muzică și de partea asta de creație, care de multe ori rămânea în urmă pentru că trebuia să ne ocupăm de alte activități”.

Ascultați aici interviul acordat de Maryliss lui Angel Rusu:

 

Pe Maryliss o regăsiți și în playlist-ul EBS StaiLaRadio. Iată mai jos melodia „Copil, măcar o zi”: