AUDIO | Medicii de la Spitalul de Recuperare lucrează la scheme de tratament pentru pacienții cu Covid-19 care s-au vindecat, dar au rămas cu alte probleme de sănătate

La Cluj va fi lansat un program adresat recuperării medicale a pacienților care au rămas cu sechele, după ce au trecut prin boala provocată de noul coronavirus.

Medicii de la Spitalul de Recuperare lucrează deja la elaborarea unui protocol de tratament multi-disciplinar, de care acești pacienți să beneficieze în cadrul unității chiar de luna viitoare, a declarat pentru EBS Radio, managerul spitalului de Recuperare din Cluj, dr. Sanda Patrichi.

Programul se adresează paceinților care au rămas cu sechele, respectiv cei care au insuficiență respiratorie, care au nevoie de recuperare a sistemului osteoarticular, în cazul celor care au stat imobilizați o perioadă mai lungă de timp și chiar pentru cei care au nevoie de recuperare psihologică spune dr. Sanda Partichi, pe care o puteți asculta aici:

 

Noul serviciu, la care vor contribui și alți specialiști din țară, este necesar în condițiile în care în ultimele luni numărul cazurilor severe a crescut.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: