AUDIO | Mircea Abrudean: „E bine că testăm mult. Asta ne ajută să luăm măsuri la timp și să limităm răspândirea virusului”

Județul Cluj rămâne pe primul loc la nivel național după rata de infectare cu noul coronavirus. Astăzi incidența a ajuns 4,09 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

Prefectul Mircea Abrudean explică această situație prin numărul mare de teste realizate în județul Cluj, cele mai multe din țară după București. În ultimele 24 de ore, aici au fost prelucrate aproape 2.700 de probe.

Clujul are un număr mare de pozitivi pentru că aici se testează foarte mult și este un grad de pozitivare care este normal și un lucru care se întâmplă în toată Europa, a spus Mircea Abrudean, pe care îl puteți asculta aici:

 

356 de noi îmbolnăviri au fost înregistrate în județul Cluj de ieri până astăzi. În acest moment, 568 de pacienți cu Covid-19 sunt internați în spitalele clujene, 43 la terapie intensivă. 139 de elevi din tot județul sunt infectați cu noul coronavirus, dar și 92 de cadre didactice.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: