AUDIO | Motocicliștii clujeni își turează motoarele pentru o cauză nobilă pe timp de coronavirus

Peste 100 de motocicliști din comunitatea Moto Cluj s-au alăturat inițiativei “Vă ajutăm din Cluj!”, menită să le ofere sprijin, în contextul coronavirusului, persoanelor aflate la risc. Misiunea lor este să livreze medicamente celor care apelează numărul unic 0364.406.517.

În această campanie sunt implicați voluntari din diverse categorii profesionale – de la profesori, medici și avocați, la tâmplari și tapițeri. Aceștia sunt uniți, însă, de aceeași pasiune: sportul pe două roți. Inițiativa a fost primită neașteptat de bine în comunitatea motocicliștilor, a declarat, la EBS Radio, coordonatorul acțiunii, Timotei Câmpean.

„Aveam unele rețineri. Mă gândeam, având în vedere riscurile, dacă vor fi persoane care să își dorească să participe la această acțiune. Ca motociclist îți asumi anumite riscuri, însă cu limită. Eram, totuși, optimist că în comunitatea Moto Cluj voi găsi oameni gata să se implice și să demarăm o acțiune de ajutorare. Deoarece nu putem transporta volume mari pe motocicletă, ne-am focusat pe distribuirea de medicamente celor aflați în clasa de risc, în izolare, celor care nu se pot deplasa sau nu ar fi bine să o facă”, a precizat Timotei Câmpean.

Motocicliștii implicați în această campanie trebuiau să îndeplinească unele condiții:

„Voluntarul să nu aibă simptome de coronavirus, să nu locuiască împreună cu persoane din clasa de risc și să nu intre în contact, prin munca lui, cu alte persoane; adică dacă lucrează de acasă era eligibil pentru următoarele pregătiri”, a mai spus Timotei Câmpean.

Aflați mai multe din interviul Ancăi Brășfălean cu inițiatorul acțiunii #SuntMotoVoluntar Cluj, Timotei Câmpean:

 

Sursa foto: https://www.facebook.com/ComunitateaMotoCluj/

 

Ne poți asculta și aici: