AUDIO | Nick Făgădar, despre noua piesă a trupei Luna Amară și viața artiștilor în „vremurile ciudate și dure” pe care le trăim

Nick Făgădar a povestit la EBS Radio despre constrângerile profesionale și nu numai, venite pe fondul pandemiei, dar și despre părțile pozitive ale autoizolării și noile piese ale trupei.

„La capitolul părți bune pot să spun că, cel puțin pentru mine, izolarea a fost fecundă din punct de vedere creativ. Am lucrat la vreo 5-6 piese noi, am meditat mai intens la problemele care mă preocupă și, plus de asta, am petrecut mai mult timp cu familia. Cumva, după aproape 20 de ani de concerte non-stop, pauza asta involuntară mi-a prins bine. Pe de altă parte, artiștii liber-profesioniști, indiferent că vorbim despre actori, scriitori, muzicieni, etc., sunt cei mai afectați de pandemie. Cum concertele, în cazul celor care fac muzică, sunt principalele surse de venit, e clar că perioada asta e foarte grea. Unii dintre ei au luat în calcul, chiar dacă temporar, inclusiv reconversii profesionale”, a spus Nick Făgădar.

El a povestit și că trupa a scos două piese și că mai urmează și altele. Una dintre ele, „Despre vii”, o puteți asculta aici:

Viața pentru artiști, pe timpul pandemiei, nu este tocmai ușoară. Sigur, sursa de venit a dispărut, „sunt vremuri ciudate și dure” drept pentru care unii ajung să se reorienteze.

„Cum intuim că reluarea concertelor nu se va întâmpla tocmai curând, unii dintre muzicieni se gândesc, chiar dacă temporar, inclusiv la reconversii profesionale”, a spus Nick.

Ascultați interviul integral pe care Nick Făgădar i l-a acordat lui Angel Rusu.

 

Sursa foto: Facebook/Nick Făgădar

 

Ne poți asculta și aici: