AUDIO | „Nu ne mai gândeam la campionat pentru că eram foarte panicați” – povestea unei victorii, cu Ciprian Deac, CFR Cluj

A marcat golul care a securizat titlul de campioană pentru CFR Cluj și a ridicat pentru a treia oară consecutiv trofeul deasupra capului. Jucător reprezentativ al feroviarilor, Ciprian Deac a povestit la EBS Radio despre perioada complicată dinaintea ultimelor meciuri din sezon, despre pandemie și ce a însemnat câștigarea campionatului.

(Foto: Fotbal Club CFR 1907 CLUJ-NAPOCA / Facebook)

 

Cel mai dificil moment a fost cantonamentul de la Mogoșoaia, din a doua parte a lunii iulie, când, în urma testărilor mai mulți jucători și membri ai staff-ului au fost confirmați cu COVID-19. A fost un moment în care fotbaliștii nu mai puteau să se gândească la fotbal: „puneam sănătatea pe primul loc și acolo am crezut că s-a pierdut tot. Nu ne mai gândeam la campionat pentru că eram foarte panicați, știind că foarte mulți dintre noi avem acest virus, ne întrebam dacă și noi îl avem, și familiile noastre, dacă l-am avut în perioada cât am fost acasă. Chiar a fost o perioadă grea în care am reușit să dorm foarte puțin. A fost foarte, foarte greu. Vedeam și la televizor că nu e joacă cu acest virus. Într-adevăr, noi suntem sportivi, poate ne ajută organismul, dar nu garantează nimeni că nu o să ai simptome destul de urâte sau nu o să faci o formă foarte gravă,” a povestit Ciprian Deac.

Cum se câștigă un campionat în timp de pandemie

Ciprian Deac spune că esențială în câștigarea campionatului au fost mobilizarea psihică, unitatea echipei și experiența: „Am fost conduși cu 1 – 0 (în meciul decisiv cu Craiova, n.red.) și nu am fost disperați, am fost foarte calmi, am știut că putem întoarce rezultatul. Eu cred că acolo s-a văzut experiența noastră și experiența meciurilor tari.”

Victoria cu 3-1 din fața Universității Craiova, a fost sărbătorită diferit de anii trecuți în condițiile restricțiilor impuse de pandemia, dar „bucuria pe care am simțit-o în suflete a fost cel puțin la fel ca în anii trecuți pentru că în campionatul ăsta s-au strâns foarte multe, am avut urcușuri, coborâșuri, am jucat multe meciuri de Europa League, era greu să facem față pe ambele fronturi, dar aici a avut un cuvânt de spus lotul mare pe care îl avem și jucătorii de valoare. Suntem mulți jucători de valoare apropiată și nu cred că la CFR există titulari de drept. Am format două echipe și nu a fost niciun fel de problemă și în campionat și în cupele europene”.

Despre vacanță,  Ciprian Deac spune că nu e timp, lotul se reunește sâmbătă, iar el nu mai vrea să fie „pe drumuri”, ci preferă să stea acasă după dificultatea perioadei de izolare între patru pereți de hotel.

Ascultați aici interviul acordat de Ciprian Deac lui Ovidiu Cornea: