AUDIO | Numărul cazurilor de Covid-19 este în ușoară creștere la Cluj-Napoca. Prefect: „Era de așteptat, având în vedere că au fost sărbătorile”

Rata incidenței cumulate a cazurilor de Covid -19 a ajuns la Cluj-Napoca la 4,58 la mia de locuitori, față de 3,89, în urmă cu o săptămână.

Prefectul Mircea Abrudean spune că această creștere se datorează numărului mai mare de teste de depistare a infecției care au fost făcute după sărbători, inclusiv la cerere, dar și faptul că încep să se vadă efectele după Crăciun și Revelion.

„Sperăm să fie o evoluție lentă și să începem din nou să scădem pentru a putea ridica restricțiile și în Cluj-Napoca”, a spus la EBS Radio prefectul Mircea Abrudean, pe care îl puteți asculta aici:

 

În Turda, restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole și de jocuri de noroc pot fi redeschise la 30% din capacitate, potrivit unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, bazată pe incidența cazurilor de Covid-19 din ultimele două săptămâni. De asemenea, pot rămâne deschise și unitățile din Dej și Câmpia Turzii. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este însă în continuare interzisă.

La nivelul județului rata de infectare era astăzi de 3,68 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, de asemenea, în creștere față de zilele trecute.

 

Ne poți asculta și aici: