AUDIO | Oana Mureșan, premiată CNDB: „Dansul te scapă de prejudecăți, te ajută să te cunoști și accepți”

Dansatoarea și coregrafa independentă Oana Mureșan, care îşi desfăşoară activitatea cu precădere în Cluj-Napoca, a povestit la EBS Radio despre frumusețea dansului contemporan și relevanța premiului primit de la Centrul Național al Dansului București (CNDB), pentru contribuția deosebită adusă la construcția dansului contemporan.

La terminarea facultății, Oana s-a gândit să plece în străinătate pentru a lucra într-o companie, dar a simțit că în Cluj-Napoca există posibilitatea de a dezvolta arta dansului contemporan, iar premiul primit de la CNDB „ o mare onoare pentru pentru că înseamnă că eforturile mele și dorința mea de a continua în acest domeniu contează, iar asta îmi dă mult curaj pentru ce va urma”.

Deși comunitatea dansului contemporan este una relativ mică, Oana pregătește mai multe proiecte la Cluj și așteptă revenirea la normalitatea spectacolelor cu public, a întâlniri cu cei care iubesc dansul sau care doresc să îl descopere. „Oricine poate să danseze, te scapă de prejudecăți, te ajută să te cunoști și accepți”, spune, la EBS Radio, dansatoarea și coregrafa Oana Mureșan.

Ce înseamnă dansul contemporan, în interviul acordat de Oana Mureșan Ancăi Brășfălean:

Ne poți asculta și aici: