AUDIO | Ovidiu Leuce, despre prima expoziție de la Centrul de Interes, care reunește 24 de artiști

Clujul cultural revine la viață, la fel ca o grădină după lungile luni de iarnă. Centrul de Interes le propune iubitorilor de artă expoziția „ll faut cultiver notre jardin”.

După o lungă perioadă de timp, Centrul de Interes le aduce clujenilor prima expoziție „pe viu”. 24 de artiști din Cluj vor expune în cadrul evenimentului intitulat „ll faut cultiver notre jardin”, care se deschide vineri, 26 iunie.

„A fost complicat, și pentru că timpul a fost scurt a trebuit să regândim tot ceea ce era programat anul acesta. Dar, în același timp, avem un avantaj pentru că toți artiștii au atelierele aici, la Centrul de Interes”, a spus la EBS Radio Ovidiu Leuce, curatorul acestei expoziții.

Numele expoziției este fraza de încheiere din romanul Candide, ou l’Optimisme scris de Voltaire, spune artistul clujean.

„Am ales-o pentru două aspecte. Pe de o parte este cel al grădinii, unde grădina este, de fapt, o metaforă a lumii, iar de cealaltă parte pentru că este acolo verbul a cultiva, care mă interesa foarte mult… La fel cum un artist merge în atelierul lui și lucrează, la fel și un grădinar merge în fiecare zi în grădina lui, are grijă de ce a plantat și grădina dă roade”, spune Ovidiu Leuce.

Mai multe aflați din dialogul pe care artistul Ovidiu Leuce l-a purtat cu Tiberiu Crișan la EBS Radio.

 

 

Sursa foto: Centrul de Interes