AUDIO | Părintele Stelian Vereș: „Este ceva neobișnuit să văd băncile goale în biserică. Dar preotul nu este singur pentru că este acolo Bunul Dumnezeu”

Preotul Stelian Vereș, de la Biserica Piaristă din Cluj, a vorbit la EBS Radio despre eforturile pe care credincioșii le fac acum, de sărbătorile pascale, pentru a rămâne aproape de biserică în plină pandemie.

Părintele a făcut referire și la părțile pozitive ale autoizolării, chiar în condițiile în care catolicii sărbătoresc acum Paștile. Credincioșii au început, în număr tot mai mare, să urmărească slujbele la radio, la televizor și chiar online, semn că timpurile dificile ale epidemiei convertesc oamenii către credință și Dumnezeu.

„De obicei, credincioșii care vin duminică de duminică la biserică cunosc semnificația profundă a sărbătorilor, iar noi, în perioada aceasta destul de dificilă îi ajutăm prin intermediul internetului să se pregătească cum se cuvine pentru sfintele sărbători. Sunt fericit că toți au înțeles și acceptat în chip firesc situația aceasta, adică aceea de a se proteja, rămânând acasă. Îmbucurător este și faptul că numărul celor care participă la slujbele noastre din mediul online este mult mai mare decât cel care frecventa, fizic, biserica, un semn clar că mulți oameni aflați în căutare în aceste zile se îndreaptă către sfânta liturghie, biserică și credință”, a spus părintele Stelian Vereș.

Acesta a adugat că este important și faptul că cei în vârstă au înțeles și încearcă să respecte măsurile luate de autorități.

„Un lucru îmbucurător îl reprezintă faptul că enoriașii mai în vârstă au decis să respecte reglementările, să-și facă conturi pe rețelele de socializare și să se familiarizeze cu internetul pentru a fi mai aproape de biserică”, a precizat preotul Stelian Vereș, de la Biserica Piariștilor din Cluj.

Catolicii din întreaga lume sărbătoresc Paștile în acest weekend. Bisericile, însă, vor trebui să rămână goale din cauza pandemiei.

Asculați interviul integral pe care Părintele Stelian Verdeș i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Sursa foto: Facebook/Stelian Veres

 

Ne poți asculta și aici: