AUDIO | Prefectul Clujului face apel la românii din afara țării să nu vină acasă de sărbători

Carantina la domiciliu este soluția pentru românii care vor să vină în țare de Paști.

Foto: Tiberiu Crișan

În județul Cluj sunt în carantină instituționalizată aproape 500 de persoane, iar 4.800 sunt în izolare la domiciliu.

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a declarat la EBS Radio că provocarea pentru autorități este acum pregătirea pentru un nou val nou de sosiri în țară cu prilejul sărbătorilor de Paști. Carantina la domiciliu ar urma să fie soluția pentru aceștia.

„Facem apel la persoanele din afara țării să nu vină acasă de sărbători, dar ne așteptăm în continuare la un aflux destul de important de oameni care vor să vină acasă. Din punct de vedere al locurilor de carantinare, sigur că noi facem eforturi mari împreună cu autoritățile locale să găsim spații, să le preluăm și să le pregătim pentru carantină, dar în perioada următoare sunt convins că Guvernul va acorda posibilitatea carantinării la domiciliu pentru că vorbim de zeci de mii, de sute de mii de persoane care vor intra în țară. Evident că nu avem capacitatea să le carantinăm instituționalizat. Oricât de multe spații de cazare vom avea, nu vom face față, și atunci vom aplica carantina la domiciliu”, a declarat la EBS Radio prefectul Mircea Abrudean.

În ultima lună au intrat în țară 270.000 de persoane, dintre care 228.000 de cetățeni români. Din Italia au venit în această perioadă circa 57.000 de persoane.

Îl puteți asculta aici pe prefectul Mircea Abrudean

 

Tiberiu Crișan