AUDIO | Preotul Teodor Lazăr: „Avem nevoie de igiena sufletească”

Preotul Teodor Lazăr, paroh al Catedralei Greco-Catolice Schimbarea la Față din Cluj, a vorbit la EBS Radio despre sărbătorile de iarnă în pandemie.

În acest an, sărbătorile vor arăta altfel, dar Isus trebuie să ne inspire și în aceste vremuri, spune preotul Teodor Lazăr.

Acesta spune că este important să fim alături de ceilalți, atât cât se poate în aceste vremuri, pentru că avem nevoie de acest lucru.

„E riscul unei înstrăinări care va dezvolta alte patologii, la urma urmei, prezența lână celălalt ține de psiho-igienă. Avem nevoie de igiena corportală, dar avem nevoie și de psiho-igienă, de igena sufleteacă. Or însingurarea e o boală care ne va afecta personal și colectiv. Eu deja constat asta, tot mai multe apăsări sufletești pe oameni, priviri tot mai triste…”, spune preotul Teodor Lazăr.

Până cand vom reveni la normal trebuie să „ținem în memoria noastră personajul sărbătorii să nu mai avem, cum am avut și în alte condiții mult mai libere, sărbători fără sărbătorit, doar alergătură comercială și senzorialitate, dar nu spiritualitate. Să redescoperim sărbătoarea. Cu cine sărbătorim, cu Isus Cristos, despre asta este vorba”, a mai spus preotul.

Întreaga discuție pe care preotul Teodor Lazăr a avut-o cu Anca Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête o puteți asculta aici:

 

Ne poți asculta și aici: