Prima zi de vaccinare la capacitate maximă la Cluj. Ce spun primii vaccinați

Cinci centre de vaccinare în Cluj-Napoca și alte șapte în restul județului și-au deschis de astăzi porțile, la aproximativ o lună de când au fost vizibile în platofrma de programare și au strâns mii de persoane pe listele de așteptare.

Listele au început să se scurteze de aproximativ o săptămână – zece zile, când a existat ceritudinea deschiderii efective a centrelor începând cu 20 aprilie.

Ce spun clujenii

EBS Radio a fost în această dimineață la centrul de la școala Horea și am discutat cu câteva dintre primele persoane imunizate aici. Am întâlnit și persoane programate dar care au venit în recunoaștere de traseu, în condițiile în care accesul nu este direct din strada Horea, ci de pe strada Crișan – pe străduța care cotește din dreptul clinicii Spitalului de Copii.

Domnul Tătar are 80 de ani și ne-a povestit experiența sa:

Ce au spus și alți clujeni, mai jos:

Medic coordonator: Interes mare pentru vaccinare

Încă de acum 3 zile numeroase persoane au venit să primească de la fața locului o confirmare că se vor și putea vaccina conform programării. “Au fost și persoane neprogramate în platformă care și-au exprimat dorința de a se vaccina, din păcate pe acestea nu le putem primi. Vaccinăm 84 de persoane pe zi, conform dozelor alocate”, ne-a declarat medicul coordonator al Centrului, Daniela Raica, medic școlar.

Ce a mai spus despre cum decurge procesul de vaccinare, mai jos:

Toate centrele din platformă sunt funcționale

În acest moment toate centrele de vaccinare vizibile în platforma de vaccinare sunt și funcționale, ne-a confirmat subprefectul județului Cluj, Irina Munteanu.

Potrivit acesteia, aproximativ 25.000 de persoane se află pe listele de așteptare în județ, ritmul de vaccinare actual fiind de aproximativ 3.000 de doze zilnic. “Acest ritm va crește odată cu deschiderea acestor 12 noi centre, cu câte un flux de vaccinare, iar dacă va fi cazul vom putea și mări numărul de doze”, ne-a declarant subprefectul.

Declarațiile Irinei Munteanu pe tema vaccinării la Cluj, în mini-interviul de mai jos:

 

Centrele deschise de astăzi în județ:

Cluj Napoca

Școlile Liviu Rebreanu”, ,,Traian Dârjan”, ,,Tiberiu Popoviciu” ,,Horea”  și ,,Alexandru-Vaida Voievod”

Restul județului

Călățele, Gilău, Sînicoară, Băișoara, Aghireșu, Borșa, Liceul Teoretic ,,Liviu Rebreanu” Turda

Ovidiu Cornea

Ne poți asculta și aici: