Primul ajutor poate veni chiar de la tine. Doi medici te pregătesc gratuit pentru asta și în pandemie.

„Dacă vei avea o problemă pe stradă, șansele sunt foarte mici să fii ajutat.”, spune medicul clujean Mihai Oprea. Motivul este foarte simplu: statisticile arată că până la opt din zece români nu știu să acorde primul ajutor. Avem nevoie de un concept de educație în ceea ce privește acordarea primului ajutor, iar acest lucru îi motivează pe cei de la Academia de prim ajutor, care organizează în 16 martie un atelier gratuit online pe această temă. Mai precis, veți putea învăța ce este de făcut în cazul unui stop cardiac și în situația în care cineva se îneacă. Mihai Oprea ne explică și în ce fel sunt gândite cursurile, astfel încât să suplinească faptul că nu se pot desfășura în mod fizic din cauza pandemiei.

Sursa foto: facebook

 

Aflați care sunt cele mai frecvent întîlnite trei situații în care trebuie acordat primul ajutor. În interviul acordat Ancăi Brășfălean, Mihai Oprea ne exemplifică ce avem de făcut, concret, în cazul unui stop cardiac. Pentru că, într-o asemenea situație, cel care acordă primul ajutor este la fel de important precum medicul din spital.

 

 

Disclaimer: Opiniile și viziunile exprimate de invitații EBS Radio le aparțin în totalitate și nu reprezintă în mod obligatoriu direcția editorială EBS Radio. EBS Radio este fidel principiilor libertății de expresie care include dreptul publicului de a avea acces inclusiv la materiale, informați, idei și conținut ce poate fi considerat controversat, fără încălcarea legilor în vigoare.

Ne poți asculta și aici: