AUDIO | Prioritățile în amenajarea malurilor Someșului: 14 kilometri de alei pietonale și 10 kilometri de pistă pentru biciclete neîntreruptă

Licitațiile pentru reamenajarea malurilor Someșului vor fi lansate până la finalul acestui an.

Este vorba de zona parcului Armătura, respectiv de întrega suprafață cuprinsă între podul Horea și limita cu localitatea Florești. Primăria clujeană a semnat încă din vară contractele de finanțare europeană, în valoare de peste 32 de milioane de euro.

Proiectul tehnic pentru reamanejarea malurilor Someșului în zona parcului Armătura, cu alei de promenadă, acces mai ușor la apă, dar și un nou pod pietonal, va fi predat săptămâna aceasta, astfel că licitația urmează să fie lansată în cel mai scurt timp.

Calendarul lucrărilor va continua cu cea mai amplă zonă: cea dintre podul Horea și limita cu comuna Florești, pentru care documentația este de asemenea în curs de finalizare.

Întregul proiect va uni mai multe spații publice, a explicat directorul de dezvoltare al Primăriei clujene, Ovidiu Cîmpean:

 

În următorii ani, malurile Someșului vor fi reamenajate pe întreg parcursul râului în oraș, tot cu finațare europeană, spune Ovidiu Cîmpean:

 

Reamenajarea malurilor Someșului face parte din strategia municipalității de revitalizare a zonelor verzi și de extindere a spațiilor pietonale și de mobilitate alternativă.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: