AUDIO | Profilul tânărului clujean

Federația Tinerilor din Cluj a realizat „Profilul tânărului clujean”, un studiu care are drept temă centrală calitatea vieții tinerilor locuitori ai municipiului Cluj-Napoca. Secretarul General al Federației, Paul Marc, a vorbit la EBS Radio despre relevanța acestui studiu.

Cercetarea realizată în perioada iulie – noiembrie 2020 a vizat persoanele cu vârste între 14 și 35 de ani și dincolo de date statistice despre cine sunt și ce fac, prezintă concluzii despre cum percep aceștia calitatea vieții lor, despre gradul de bunăstare la care au acces.

Cele mai multe probleme identificate, spune Paul Marc, sunt cele de locuire, neclaritatea din jurul chiriilor, dar studiul relevă și felul în care văd tinerii transportul în comun sau facilitățile pentru bicicliști. Printre domeniile apreciate sunt cele care vizează implicarea civică sau chiar piața locală a muncii.

Rezultatele vor fi analizate într-o dezbatere online, marți, de la ora 17:00.

Despre cine sunt și ce cred despre orașul lor tinerii clujeni, în interviul acordat de Paul Marc Ancăi Brășfălean, în emisiunea Tête-à-tête:

 

Ne poți asculta și aici: