AUDIO | Rata de infectare cu noul coronavirus a scăzut „ușor” în Cluj-Napoca și județ. Boc: „Încă nu am trecut greul și îi îndemn pe toți clujenii să rămână responsabili”

Incidența cazurilor de Covid-19 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, a scăzut sensibil atât în Cluj-Napoca, cât și în județ. Primarul Emil Boc spune că nu se impune carantina în oraș.

La Cluj-Napoca, incidența îmbolnăvirilor era luni de 8,38 de cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, față de 8,84 cât a fost la precedenta raportare de vineri, 20 noiembrie.

Rata cumulată de infectare este în ușoară scădere și în județ, unde astăzi era de 7,03 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori, față de 7,09 cât a fost ieri.

Primarul Emil Boc a declarat astăzi că nu intră în discuție impunerea carantinei în Cluj-Napoca, dar acest lucru trebuie evitat în continuare. Drept pentru care, acesta a îndemnat clujenii la responsabilitate, care se traduce prin purtarea măștii, păstrarea igienei personale și păstrarea distanței. Pe primarul Emil Boc îl puteți asculta aici:

La Cluj, astăzi au fost raportate 393 de cazuri noi de Covid-19, iar în prezent, în spitalele clujene sunt internați 671 de pacienți cu această boală, dintre aceștia 67 fiind tratați la Terapie Intensivă.

 

Ne poți asculta și aici: