AUDIO | REFRESH – Destinațiile viticole din Transilvania. Ce oferă Turda și Bihorul

La „REFRESH – Programul tău de weekend”, am îmbrățișat provocările toamnei și ne-am uitat spre oferta Transilvaniei în materie de vinuri. Suntem mândri de ce am descoperit.

(Foto: Sarea-n Bucate Turda / Facebook)

 

Alina Gherman, somelier, i-a povestit Ioanei Botezan despre tradiția viticulturii la Turda. Preocuparea spre producerea vinului e documentată încă din vremea Daciei romane, prin descoperiri arheologice care pot fi văzute la Muzeul de istorie din Turda. Despre paradoxurile viticulturii turdene, cum a evoluat aceasta recent și surprizele pe care le oferă cele 300 de mii de butelii de vin care se produc anual la Turda, în interviul acordat Ioanei Botezan:

 

Turda nu este singura regiune din Transilvania cunoscută și pentru viticultură. Bihorul a reușit și el să își facă un nume în domeniu.

(Alina Gherman / Dorin Popa)

 

Oenologul Dorin Popa ne mărturisește că „într-o viață de om nu se pot cunoaște 10% din vinurile lumii” și povestește despre oferta viticolă din zona Bihorului:

 

Dorin Popa a povestit la EBS Radio și despre oferta europeană în materie de vin. Despre obiceiuri de consum, succes local și național, despre răspândirea viticulturii, dar și ce înseamnă Franța, Italia sau Spania în patrimoniul viticol european. Ascultați aici interviul acordat Ioanei Botezan:

 

Ascultă emisiunea REFRESH, cu Ioana Botezan, la EBS Radio, ON AIR pe 90,4 FM în Cluj-Napoca și 94,8 FM în Dej, iar ON-LINE, la: EBS Radio Live. În fiecare sâmbătă și duminică, de la 11:00 la 14:00.

Ne poți asculta și aici: