Respirăm împreună, un proiect al soliștilor de operă care sunt alături de bolnavii de Covid-19

Urmând exemplul artiștilor de la English National Opera, cântăreții de operă sunt alături de bolnavii de Covid-19, sprijinind recuperarea acestora prin exerciții de reantrenare a respirației, specifice tehnicii de cânt. Cu toate că programul este gândit ca un sprijin în recuperarea respiratorie a celor afectați de Covid-19, participarea este deschisă tuturor celor preocupați de întreținerea și îmbunătățirea funcției respiratorii, în această perioadă cu risc maxim de îmbolnăvire.

Tenorul Marius Budoiu, el însuși trecut prin boală, este singurul clujean implicat în Respirăm împreună. Anca Brășfălean l-a întrebat ce fel de exerciții pregătește și ce recomandări are pentru o igienă elemantară a plămânilor. Și ce fel de provocare este pentru el acest proiect.

 

Sursa foto: facebook

Proiectul se va desfășura exclusiv online în perioada 3 – 18 aprilie 2021. Lansarea va avea loc în 2 aprilie 2021, ora 20, pe platforma Zoom, iar înscrierile se pot face, în mod gratuit,  la adresa de email respiram.impreuna@gmail.com.

Disclaimer: Opiniile și viziunile exprimate de invitații EBS Radio le aparțin în totalitate și nu reprezintă în mod obligatoriu direcția editorială EBS Radio. EBS Radio este fidel principiilor libertății de expresie care include dreptul publicului de a avea acces inclusiv la materiale, informații, idei și conținut ce poate fi considerat controversat, fără încălcarea legilor în vigoare.

Ne poți asculta și aici: