AUDIO | Restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole rămân închise în Cluj-Napoca

Restaurantele, dar și sălile de spectacol rămân închise în Cluj-Napoca, potrivit unei decizii luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

Decizia a fost luată în condițiile în care rata îmbolnăvirilor se menține la peste 3 cazuri de Covid-19 la mia de locuitori.

La Cluj-Napoca, rata este în scădere, dar râmâne în scenariul roșu, a spus prefectul Mircea Abrudean, pe care îl puteți asculta aici:

 

Chiar dacă menținerea restricțiilor în Cluj-Napoca se aplică pentru 14 zile, acestea ar putea fi ridicate mai curând, dar numai printr-o hotărâre de Guvern, dacă numărul infectărilor de aici va fi tot mai mic, a mai spus prefectul de Cluj:

 

Restaurantele, cafenelele, sălile de spectacole și de jocuri de noroc rămân închise în următoarele două săptămâni și în Florești, Apahida și Feleacu.

În schimb, în Dej, Gherla, Turda și Câmpia Turzii, acestea pot funcționa la 50% din capacitate, iar în Huedin, Beliș și Gilău la 30%. Pe de altă parte, activitatea în baruri, cluburi și discoteci este în continuare interzisă la nivel național, indiferent de incidența cazurilor de Covid-19, la fel ca organizarea de nunți, botezuri și petreceri.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: