AUDIO | Rodion Cămătaru: „Fotbalul fără spectatori în tribune nu are logică”

Legenda fotbalului românesc Rodion Cămătaru a vorbit la EBS Radio despre marile performanțe de dinainte de anii 90.

„Gheata de Aur” a Europei în 1987, Rodion Cămătaru a depănat la EBS Radio câteva amintiri din cariera lui de fotbalist internațional și a vorbit inclusiv despre meciul său de debut în Divizia A, împotriva echipei CFR Cluj.

„Cami” a debutat la Universitatea Craiova, echipă cu care a jucat și în Cupele Europene. În total, a jucat aproape 50 de meciuri în Cupele Europene cu Universitatea Craiova și Dinamo București.

„Eram o echipă studențească și mult mai săracă față de celelate echipe departamentale, care depindeau de Armată, de Poliție. Lumea iubește ce e mai sărac. De aici a pornit totul. Fiind o echipă studențească, am câștigat foarte mulți suporteri…La meciurile din Cupele Europene nu mai puteam să facem față cu biletele pentru cei care veneau din afara orașului, de la Cluj, de la Satu Mare. Aveam comenzi noi, jucătorii… A fost ceva unic, și ca vremuri, și ca performanță”, a spus Rodion Cămătaru despre meciurile jucate cu Universitatea Craiova.

El a vorbit și despre diferența dintre sportivii din vremea lui și cei de astăzi.

„Toate marile performanțe ale echipelor naționale sunt făcute de jucători crescuți până în 1990. Tot ce a ieșit după aceea nu au adus performanțe mari nici la echipa națională, nici pentru echipele de club. E simplu. Pe timpul meu nu existau tentațiile care au existat după 90. Acestea au schimbat mentalitatea copiilor, inclusiv a jucătorilor de fotbal”, a mai spus el.

Ascultați aici interviul integral pe care fostul mare fotbalist Rodion Cămătaru i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Sursa foto: LPF