AUDIO | „Să ne bucurăm de filme e mai important decât micile detalii de organizare”, spune Renate Roca-Rozenberg, PR manager TIFF

PR Managerul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), Renate Roca-Rozenberg, a vorbit la EBS Radio despre felul în care Festivalul care începe vineri, 31 iulie, s-a adaptat la restricțiile impuse de pandemia de COVID-19.

(Foto: Renate Roca-Rozenberg / Facebook)

 

Anul acesta, toate proiecțiile de la TIFF au loc în aer liber, în diferite locuri din Cluj și împrejurimi, iar pe lângă aceasta, organizatorii au luat măsuri stricte de siguranță.

După cum a spus Renate Roca-Rozenberg la EBS Radio, masca va fi obligatorie pe toată durata evenimentelor, scaunele ,așezate la distanța cerută de măsurile specifice prevenirii răspândirii COVID-19, nu vor putea fi mutate în timpul acestora, accesul va fi făcut după un triaj observațional și măsurarea temperaturii, iar spectatorii sunt rugați să vină la proiecții cu o oră înainte. „O facem pentru noi toți, nu vrem ca TIFF sa fie o amintire neplăcută”, a explicat PR managerul Festivalului.

TIFF a identificat anul acesta noi locuri pentru desfășurarea proiecțiilor, de la curțile unor licee și universități, la Pădurea Hoia sau Club Transilvania. „Recomandarea noastră e: îndepărtați-vă de centru și haideți să descoperim niște zone aparte. Poate anul viitor nu vom mai avea șansa să mai vedem un film în Hoia. Sunt niște locații noi, hai sa redescoperim plăcerea de a vedem filme în aer liber, sub lună. Cred că e minunat sa vezi Fellini înconjurat fiind de Pădurea Hoia”, spune Renate Roca-Rozenberg.

Pentru cei care în acest an nu pot ajunge la TIFF din cauza limitării numărului de locuri sau a dificultăților de transport, Festivalul oferă o selecție a filmelor pe platforma TIFF Unlimited.

Detalii despre organizare, dar și despre lucrurile de neratat anul acesta la TIFF, în interviul acordat de Renate Roca-Rozenberg lui Tiberiu Crișan:

 

Harta locurilor de desfășurare a evenimentelor TIFF 2020:

Ne poți asculta și aici: