AUDIO | Școlile din Cluj-Napoca rămân închise. Boc: „Ce putem face este să ținem sub control epidemia. Nu este loc de relaxare”

Menținerea restricțiilor în Cluj-Napoca, impuse de creșterea numărului de cazuri de Covid-19, iclusiv în ceea ce privește școala față în față, este necesară, spune primarul Emil Boc.

Redeschiderea școlilor nu este în acest moment oportună, chiar dacă este solicitată prin petiții de tot mai mulți părinți, a declarat astăzi primarul Emil Boc.

O relaxare a măsurilor în acest moment ar duce la impunerea carantinei în oraș, în condițiile în care rata cumulată a cazurilor a ajuns la 5.88 la mia de locuitori, a adăugat acesta.

Chiar dacă creșele publice, administrate de către Primărie, rămân deschise, atât timp cât situația o permite, prelungirea învățământului exclusiv online în școli este o măsură necesară, a spus Emil Boc:

 

Primarul a răspuns astfel și unei petiții pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și școlilor prezentate de către inițiatoarea acesteia, Oana Surdu, în ședința de Consiliu Local.

 

Ovidiu Cornea

 

Ne poți asculta și aici: