AUDIO | Scriitorul Marius Chivu, despre viața la țară și viitorul satului românesc

Restricțiile impuse de pandemie i-au îndemnat pe mulți orășeni să se mute la țară. Printre ei se află și scriitorul Marius Chivu, care s-a „restras” în casa bunicilor.

Marius Chivu s-a mutat la țară și nu știe când se va întoarce la oraș. Pandemia „o trăiește” în casa bunicilor, și de acolo, de la țară, s-a alăturat inițiativei „Niște Orășeni”, despre care a vorbit la EBS Radio.

Orășenii de la sat nu au stat și au început să lucreze la un ghid de bune practici pentru cei care vor să se relocheze la țară, fie că au acolo o proprietate, fie că vor să închirieze sau să cumpere o casă.

„Eu sper ca ghidul nostru să fie un model pentru alte comune care vor să pornească astfel de inițiative, astfel încât mutarea orășenilor interesați să trăiască la țară să fie cât mai puțin intruzivă, în cunoștință de cauză și cât se poate de firească și naturală”, spune Marius Chivu.

La Slătioara, Marius Chivu are tot confortul pe care îl avea la oraș, dar și ceva în plus: natură și aerul curat.

„Ăsta a fost avantajul suprem pentru că eu nu știu ce înseamnă să stai închis în casă, să nu ai voie să ieși pe stradă, să porți mască cea mai mare parte a zilei. La țară ai o calitate a aerului pe care în niciun oraș din România nu o regăsești”, a mai spus Marius Chivu.

Mai multe despre inițitiva „Niște Orășeni” și despre viața la țară aflați din interviul pe care scriitorul Marius Chivu i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête.

 

Foto: Adi Bulboacă

 

Ne poți asculta și aici: