AUDIO | Și personalul medical se confruntă cu frica de necunoscut. Cum ajută cei de la MagiCamp

Asociația MagiCamp a pus la dispoziție o linie telefonică gratuită pentru toți cei din linia întâi. Suportul pentru ei nu este doar psihologic, ci voluntarii vin și în sprijinul familiilor acestora.

Adriana Banu este coordonatorul telmed.ro – 021 555 2286, un serviciu destinat tututor cadrelor medicale care au nevoie să stea de vorbă cu un psiholog, au nevoie de sprijin pentru a face față provocărilor din aceste zile.

„În contextul pandemiei ne-am gândit ce am putea să facem pentru cadrele medicale, astfel încât să le ușurăm munca și ei să se poată concentra pe problemele reale pe care trebuie să le rezolve… Ne-am dat seama că, în primul rând, oamenii au nevoie să vorbească cu cineva”, a spus la EBS Radio Adrian Banu.

Cei de la Asociația MagiCamp au pus la dispoziția personalului medical 13 persoane specializate în psihologia traumei sau drept, care încearcă să rezolve nevoile practice ale celor care lucrează în spitale, cum ar fi cazare într-o anumită localitate pentru cei care nu se pot întoarce la familie o perioadă sau chiar să se ocupe de cumpărături pentru familiile acestora.

„Au fost și solocitări pentru psihologi și ne bucură să spunem că din 48 de cereri, 17 au fost cu oferte de la oameni din comunitate care și-au pus la dispoziție timpul și resursele materiele, chiar locuințe pentru cadrele medicale”, a spus Adriana Banu.

Cei din sistemul sanitar se confruntă cu o situație pentru care nu au fost pregătiți și sunt nevoiți acum să facă eforturi pe care nu le-au mai făcut. Ce îi neliniștește?

„Cred că este frica de necunosut. Ei fiind în prima linie tot timpul se confruntă cu faptul că pot să intre în contact cu o persoană care are virusul. Oamenii sunt neliniștiți, nu pot să doarmă, au atacuri de panică…Psihologii noștri spun că oamenii au nevoie să vorbească cu alți oameni care să-i liniștească”, a mai spus cooronatorul telmed.ro.

Mai multe despre acest subiect, dar și despre celelalte proiect ale Asoiației MagiCamp, care continuă, aflați din interviul pe care Adriana Banu i l-a acordat Ancăi Brășfălean

 

Sursa foto: pixabay.com

 

X
X
X