AUDIO | Ștefan Dărăbuș, Hope and Homes for Children: „Dacă fiecare copil s-ar uita în stânga și dreapta lui, unul din trei suferă de foame în momentul actual”

Ștefan Dărăbuș, directorul regional din Europa Centrală și de Sud al organizației Hope and Homes for Children, a vorbit la EBS Radio despre nevoia unei intervenții rapide pentru a-i ajuta pe copiii care trăiesc în sărăcie extremă.

Foto: Hope and Homes for Children Romania

 

Organizația Hope and Homes for Children a transmis recent o scrisoare deschisă autorităților române prin intermediul căreia avertizează cu privire la apariția unei crize umanitare în contextul pamedmiei de Covid-19.

„Foame, frig, suferință, disperare, neputință, acestea sunt câteva dintre efectele pe care le trăiesc milioane de români la ora actuală, în contextul pandemiei. Deja vulnerabili prin însăși contextul social preexistent, pandemia nu a făcut decât să le accentuze și mai mult condiția precară”, a spus Ștefan Dărăbuș, care a precizat că în scrisoarea transmisă autorităților române, organizația oferă și soluții.

Foto: Facebook/ Ștefan Darabuș

 

El a subliniat caracterul imperios al unor soluții pe care guvernanții sunt datori să le implementeze pentru a ajuta, cât mai grabnic și cât mai concret, aceste pături sociale defavorizate.

„În România există 3,7 milioane de copii, iar dintre aceștia, conform datelor oficiale, un număr de 1,3 milioane suferă de foame, cu alte cuvinte trăiesc în sărăcie severă… Așadar, nevoia de intervenție a autorităților e vitală. De pildă, e imperios necesar discutarea subiectului venitului universal de bază, subiect care se discută la ora actuală în Spania și care a fost testat deja în Finlanda cu rezultate foarte bune”, a mai spus Ștefan Dărăbuș.

Ascultați aici interviul pe care Ștefan Dărăbuș i l-a acordat lui Tiberiu Crișan.

 

Ne poți asculta și aici: