AUDIO | Ștefan Mardale, Cri Gri: „Întâlnirea cu publicul reprezintă hrana absolută a artistului”

Muzicianul și solistul trupei rock Cri Gri, Ștefan Mardale, a vorbit la EBS Radio despre importanța culturii muzicale și despre necesitatea ei pedagogică.

Ștefan Mardale e profesor de muzică și muzician de folk și rock de mai bine de 30 de ani. La București a fondat o Academie de Muzică unde, pe lângă instrument, încearcă să îi invețe pe cei mici și reperele culturale ale muzicii românești.

La EBS Radio, Ștefan Mardale a vorbit despre importanța predării muzicii în școală unor generații care au ajuns să nu știe absolut nimic în această direcție.

„Cultura muzicală și educația muzicală lipsesc cu desăvârșire, atât în modelele pedagogice instituționalizate, cât și în familiile românilor”, a declarat Ștefan Mardale

În plan particular, ca și muzician, pregătește un concert online pe 9 mai, un concert aniversar Lucian Blaga, urmând să prezinte câteva compoziții pe versurile marelui poet clujean.

De asemenea, muzicianul a vorbit și despre importanța întâlnirii fizice a artiștilor cu publicul.

„Întâlnirea cu publicul reprezintă hrana absolută a artistului. Chiar dacă muzica comportă o consistentă parte tehnologică, participarea nemijlocită la actul artistic în acest binom: public-artist, este esențială. Nimic nu poate suplini emoția și chimia întâlnirii reale. Sigur, având în vedere momentele actuale pe care le trăim, ne adaptăm cum putem, valorizând era digitală. În acest context, de pildă, pe 9 mai, exact la data comemorării nașterii lui Lucian Blaga, voi avea un concert online unde voi interpreta câteva piese care poartă textele marelui nostru poet”, a declarat artistul

Ascultați interviul integral pe care Ștefan Mardale i l-a acordat lui Tudor Runcanu.

 

Foto: Facebook/ Editura Hyperliteratura

 

Ne poți asculta și aici: