AUDIO | Stresul blochează sistemul imunitar. Denisa Florea oferă mamelor câteva sfaturi la început de an școlar

Psihologul Denisa Florea a vorbit la EBS Radio despre provocările începutului școlii și despre nevoia ca părinții să-și gestioneze stresul pentru că afectați vor fi și copiii.

Copiii s-au întors la școală în condiții speciale la care nimeni nu se gândea cu câteva luni în urmă. Ei trebuie să se adapteze acum noilor reguli, unele greu de respectat. Așa că sunt stresați și ei, dar și părinții.

„Stresul este cel care blocheză sistemul imunitar. În momentul în care noi simțim frică, mintea noastră inconștientă, care are rolul de a ne menține în siguranță, blochează sistemul imunitar”, spune Denisa Florea.

Astfel, spune ea, părinții trebuie să-și gestioneze stresul pentru a nu-i afecta și pe copii.

„Nu știm nici noi, ca adulți, cum să ne comportăm, ce să credem și ce atitudine să luăm, cu atât mai mult copiii, care sunt extrem de confuzi. Ceea ce este mai interesant, este faptul că copiii sunt mai receptivi la partea aceasta subtilă, să-i spunem energetică. Adică chiar dacă mama spune, verbal, un anumit lucru, dincolo de cuvinte, respectivele emoții care stau în spate, copiii le recepționează… și asta nu face decât să creeze niște conflicte interioare în copii”, a mai spus psihologul.

Denisa Florea a oferit niște sfaturi pentru părinți. Vitală ar fi întărirea sistemului imunitar, prin cure naturiste.

Aflați mai multe din interviul pe care psihologul Denisa Florea i l-a acordat Ancăi Brășfălean în emisiunea Tête-à-tête.

 

Sursa foto: Facebook/Denisa Florea

 

Ne poți asculta și aici: