AUDIO | Studenții mediciniști clujeni vor îngriji pacienți cu Covid-19 în spitalele din țară unde este nevoie de personal

Peste 200 de studenți de la UMF Cluj și-au anunțat intenția de a lucra ca voluntari în spitale Covid, pentru a ajuta la îngrijirea bolnavilor.

Este vorba de tineri care studiază în anii 4, 5 și 6 la Facultatea de Medicină Generală, dar și de studenți în an terminal la Asistență Medicală Generală, au precizat reprezentanții UMF Cluj, care vor lucra ca asistenți medicali, dar vor ajuta și pe partea administrativă.

Aceștia vor fi repartizați acolo unde deficitul de personal este mare, potrivit rectorului Universității de Medicină „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, Anca Buzoianu, pe care o puteți asculta aici.

 

Studenții mediciniști clujeni s-au implicat în lupta anti-Covid de când a izbucnit pandemia, fie venind în ajutorul persoanelor vârstnice, pentru care livrau mâncare, fie lucrând alături de medicii de la Direcția de Sănătate Publică Cluj.

La nivel național, 1.400 de studenți s-au înscris pe lista cu cei care doresc să presteze această activitate, potrivit unui anunț făcut de secretarul de stat în Ministerul Sănătății Raed Arafat.

Ovidiu Cornea

Sursa foto: Facebook/UMF Cluj

 

Ne poți asculta și aici: