AUDIO | Studenții mediciniști fac cumpărături pentru vârstnici: „E natura meseriei noastre să protejăm oamenii din jurul nostru. Și acum, și când vom fi medici”

Peste 30 de studenți la Medicină din Cluj procură zilnic alimente și cele necesare pentru persoanele vârstnice din Cluj. Îi ajută pe cei în nevoie, chiar dacă nu îi văd la față.

Tinerii, care fac parte din Organizația Studenților Mediciniști (OSM) din Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Cluj îi îndeamnă pe cei în vârstă să stea în casă și să aibă încredere că produsele necesare le sunt aduse în siguranță acasă.

Atât la procurarea alimentelor sau a medicamentelor cât și la livrare lor, voluntarii acordă maximă atenție protecției personale dar și beneficiarilor, spune Robert Mândreanu, unul din coordonatorii proiectului:

 

Tinerii și-au mediatizat campania inițial pe rețelele sociale, iar ulterior prin  afișe postate în blocuri, dar solicitările nu au fost atât de numeroase pe cât se așteptau, a adăugat Robert Mândreanu:

 

Student în anul 5 la Medicină, Robert, dar și colegii lui au fost contactați deja de conducerea Universității în eventualitatea în care va fi nevoie de aprotul lor în camerele de gardă sau unitățile de primiri urgențe. Până atunci, vor continua proiectul:

 

Chiar dacă încă dispun de materiale de protecție, medicniștii fac un apel la cei care îi pot sprijini din acest punct de vedere, pe viitor:

 

Tinerii din Organizația Studenților Mediciniști pot fi contactați pentru comenzi la numărul de telefon 0765 508 113, iar livrările se fac între orele 16-20.

Proiectul lansat de Organizația Studenților Mediciniști a fost primul de acest gen lansat la Cluj, săptămâna trecută. Ulterior au apărut mai multe inițiative care acordă sprijin persoanelor aflate în autoizolare, dar și spitalelor și personalului medical din spitale, la care s-au raliat și companii prezente în Cluj.

 

Ovidiu Cornea

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: