AUDIO | Sunteți pregătiți pentru o nouă experiență? Drive-in Cinema se deschide la Cluj din 19 iunie

Chiar dacă nu știm încă unde, am aflat o gramadă de lucruri despre cum va arăta un nou proiect inițiat la Cluj. Drive-in Cinema.

Mihai Pușcaș, unul dintre inițiatorii acestui proiect, a vorbit la EBS Radio despre „experiența americană” propusă acum și clujenilor amatori de filme.

Cinematograful în aer liber se deschide la Cluj din 19 iunie și, contrar a ceea ce am putea crede, nu este un proiect apărut din cauza pandemiei de Covid-19. Cu toate acestea, acum este un moment numai bun.

„Ideea a venit acum doi ani și e inspirată din filmele americane. M-am gandit, de ce să nu fie un astfel de cinematograf și în Cluj?” a spus Mihai Pușcaș.

Deocamdată, el mai ține „puțin lumea curioasă” în legătură cu locul unde vor fi proiectate filmele, dar a spus că cinematograful va fi foarte aproape de oraș, accesibil tuturor posesorilor de mașini.

Și vorbind de mașini, în cinema vor „încăpea” aproximativ 80 de autoturisme, cu doi metri distanță între ele în față, spate, stânga și în dreapta.

„Va fi o combinație de semicerc cu un cinema clasic, cu scaunele aranjate drepte. În caz că plouă foarte tare, se va amâna filmul respectiv, dar dacă doar plouă încet se poate să fie un film mult mai romatic”, a mai spus Mihai Pușcaș.

El a vorbit și despre filmele proiectate. Acestea vor fi pelicule clasice, premiate cu Oscar, dar în principal filme realizate înainte de anii 2.000, până în anul 2010.

„Cu experiența asta, care e de fapt veche pentru publicul american, ne dorim să aducem și sentimentul că vezi un film de calitate, film vechi, clasic”, a dezvăluit Mihai Pușcaș.

Mai multe despre acest proiect, câte persoane pot fi într-o mașină sau prețuri, aflați din interviul pe care Mihai Pușcaș i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Sursa foto: pixabay.com

 

Ne poți asculta și aici: