AUDIO | teachu.ro, locul în care elevii și mentorii lor se întâlnesc și învață unii de la alții

Platforma teachu.ro s-a lansat într-un moment foarte potrivit. Acela în care elevii au fost lipsiți de interacțiunea reală cu profesorii lor, chiar când aveau mai multă nevoie.

 

Gabriela Oprea, unul dintre inițiatorii primei platforme de meditații gratuite din România, teachu.ro, a povestit la EBS Radio despre tot ce se întâmplă în „locul” dedicat elevilor de liceu.

Ideea a apărut acum doi ani și jumătate și a devenit realitate datorită une finanțări de la Creatori de viitor.

„Ne bucurăm că am reușit să o lansăm acum, pentru că era chiar nevoie”, spune Gabriela, care a explicat că cei care oferă meditații, mentorii, sunt studenți și chiar elevi.

„Faptul că mentorii sunt tineri, îi face să fie mult mai apropiați de elevi și atunci aceștia scapă de o anumită timiditate…Se creează o legătură mai strânsă și atunci nu le mai e teamă să întrebe absolut ceea ce le trece prin cap. Meditațiile sunt unu la unu pe skype și de aceea se poate răspunde nevoilor fiecărui elev individual, ori într-o clasă nu poți să faci asta”, a explicat Gabriela Oprea.

Cele mai „căutate” materii sunt matematica pentru Bacalaureat, urmată de limba română și apoi biologia, pentru că sunt foarte mulți elevi care vor să studieze medicina.

Acum, pe platformă predau 100 de mentori din toată țara, iar pentru elevi sunt peste 400 de conturi active. Pentru că urmează un examen important pentru liceeni, Bacalaureatul, au fost deja aproape 1.000 de ore de meditații.

Dar pe lângă materiile obișnuite se predă și rusa, araba sau suedeza și chiar astronomia. Pentru că deși s-a lansat într-un moment în care era foarte multă nevoie de ea, cei care au creat platforma privesc în viitor.

„Încercăm să atingem și alte subiecte legate de educație și cât de importantă este educație, legate de admitere și diverese facultăți din țară și străinătate sau încercăm să recomandăm muzee care pot fi vizitate online sau alte cursuri online pentru că vrem ca elevii să se dezvolte pe cât mai multe planuri”, a arătat Gabriela Oprea.

Mai multe despre teachu.ro aflați din interviul pe care Gabriela Oprea i l-a acordat Ancăi Brășfălean.

 

Foto: teachu.ro

 

Ne poți asculta și aici: